In urma modificarii standardului ocupational pentru Expert Legislatia Muncii am solicitat Ministerului Muncii clarificari in legatura cu persoanele care au promovat vechiul curs de Exper Legislatia Muncii.

Iata cererea noastra catre Ministerul Muncii:

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Am absolvit cursul de EXPERT LEGISLAȚIA MUNCII in cadrul cursurilor organizate de un furnizor important de formare profesională și recunoscut pentru calitatea programelor și a formatorilor – iar pe baza competențelor dobândite și a Certificatului de absolvire, am început să ofer serviciile respective, inclusiv cele de formator (fiind certificat ANC, atât ca formator, cât și ca evaluator de formare profesională), însă după apariția noului standard ocupațional propus de U.N.E.L.M. (cu o durată de 240 ore) și aprobat în septembrie 2021 (cu aplicabilitate de la data aprobării), au început problemele!
Pe pagina web a U.N.E.L.M. a fost postată precizarea că singurul curs legal de acces la această ocupație, este cel autorizat de către U.N.E.L.M. și doar certificatul de absolvire de U.N.E.L.M. este valabil (așa cum este specificat la punctul 8 din informațiile privind accesul la cursul organizat de U.N.E.L.M. , respectiv : ”8. Orice cursuri organizate, după data de 01.01.2022, pe o durată mai mică de 240 de ore și în alte condiții decât cele prevăzute de standardul ocupațional, SUNT CONTRARE NORMELOR LEGALE ȘI NU SUNT RECUNOSCUTE DE CĂTRE UNIUNEA NAȚIONALĂ A EXEPERȚILOR ÎN LEGISLAȚIA MUNCII” (anexat print screen-ul din pagina web U.N.E.L.M.).
Afișarea publică a acestei condiții a avut ca efect atențoponarea mea de către furnizorii de formare profesională, că numai îndeplinesc condițiile a putea fi angajat ca formator pentru predarea acestor cursuri și chiar furnizorii de formare profesională au început să aibă probleme, datorită retragerii de la cursurile organizate de ei a mai multor potențiali cursanți din această cauză!
Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să-mi precizați următoarele :
1. Cursurile autorizate de statul român în baza standardului inițial, cu durata de 180 de ore se pot organiza în continuare cu aceleași competențe, drepturi și obligații?
2. Autorizația mai este valabilă până la expirarea ei?
3. Cei care au absolvit aceste cursuri în forma inițială a standardului, mai au aceleași competențe, drepturi și obligații?
Vă mulțumesc, Prof. Ing. Ec. Constantin BONEA

Atasam raspunsul primit in ceea ce priveste persoanele juridice

Atasam raspunsul primit in ceea ce priveste persoanele fizice:

Comments

comments